Text, Link, Visited, Hovered

 

HÁLÓZATÜZEMELTETÉS

Az informatikai rendszerekért felelős szakembereknek a folyamatos fejlesztések mellett főként a megbízható, biztonságos és költséghatékony, sőt rendszeresen mért teljesítményű üzemeltetés jelenti a legnagyobb feladatot. A már szabványokon és ajánlásokon alapuló rendszermenedzsment e célok megvalósításához nyújt olyan hathatós eszközöket, amelyek felölelik a felhasználók közvetlen támogatásával, az infrastruktúra központi felügyeletével, a problémák előrejelzésével és megoldásával, valamint az informatikai biztonsággal összefüggő területeket.

Strukturált hálózati rendszerben szabványos elemek felhasználásával olyan univerzális -csillagpontos kiépítést alkalmazunk, melyben az egyes végpontok igény szerint áthelyezhetők, illetve többféle céllal használhatók.


Egy strukturált hálózat alkalmas:

  • Számítógépes hálózatok,
  • Telefonos rendszerek,
  • Ip-telefon, video rendszerek,
  • Beléptető rendszerek,
  • Kamerás rendszerek,
  • Más hálózati eszközök üzemeltetésére.

 

Egyszerűsödik az információáramlás, Kényelmesebbé válik a mindennapi munka, mert ezáltal megoldható, hogy a gyakran használt programok (office, stb.) bármelyik gépről elérhetőek legyenek.
Ezáltal nincs fennakadás a munkában, mivel a dolgozók a cégénél bármelyik számítógéphez leülhetnek és dolgozni tudnak, könnyedén megtalálják a munkájukhoz szükséges dokumentumokat. 
A belső hálózaton létrehozott e-mailes kommunikáció tovább egyszerűsíti a mindennapját, mivel az adott vállalkozásnak hiába csak egy e-mail címe van, a szerver mégis oda továbbítja a levelet a belső hálózaton belül, akinek szól. 
Kialakítható a cégen belül több részleg is, melyek természetesen kommunikálhatnak egymással.

A hálózatfejlesztés azt is lehetővé teszi, hogy egyéni jogosultsági rendszert alakítsunk ki benne, melyek biztosítják, hogy a bizalmas dokumentumokhoz, csak a kellő jogosultsággal rendelkező személyek férhessenek hozzá.

közösen használt programok lehetővé teszik, hogy ha cégénél már több gépen fut ugyan az a program, és le szeretné cserélni egy újabb csomagra,  akkor nem kell az összes gépen egyesével lecserélni és feltelepíteni az újat. Mivel a központi szerveren kell a telepítést elvégezni, és a többi számítógép a következő bekapcsolásnál, már az új programmal tud dolgozni.

Megoldható, hogy alkalmazottak aktuális munkájáról állandó biztonsági mentés készüljön, így elkerülhető a véletlen törölt adatok költséges visszaszerzése, hisz csak a helyi szerverről a biztonsági mentést kell visszamásolni. Ez nem kevés időt, és pénzt takarít meg Ön, és cége számára.